• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Štvrtok 25 Apr 2024
Nachádzate sa tu: Home VODÍKOVÁ VODA
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

VODÍKOVÁ VODA - Antioxidant

 

 

 

Prístrojom vyrábaná voda bohatá na voľný vodík dodáva k všeobecnému blahu nášho organizmu extra energiu, alebo ako silný antioxidant slúži ako protijed na voľné radikály, pri prevencii proti chorobám ako aj pri ich liečení. Ako je známe, voľné radikály na úrovni buniek napádajú viaceré ciele, ako napríklad membránu buniek, proteíny, kyseliny nukleínové a preto môžu spôsobiť štrukturálne poškodenia v DNA buniek. Dnes ešte je málo známe, že voľné radikály môžu spôsobovať rakovinu, cukrovku, vysoký krvný tlak a veľa ďalších chorôb.

 

Vlastnosti ionu vodíka:
je najmenším antioxidantom a jediným spomedzi antioxidantov, ktorý sa nezmení vo voľné radikály keď sa zbaví elektrónu. Odovzdá elektrón, spáli kyslík a zmení sa na vodu napomáhajúcu detoxikačnému procesu nášho organizmu. Na základe tejto vlastnosti podľa výskumov sa stáva najsilnejším antioxidantom, s takými iónmi malých rozmerov, ktoré v našom organizme sa okamžite dostanú kdekoľvek.
Podľa odporúčania už pol gramu H- stačí na potrebu ATP (pohonná látka našich buniek) pre náš organizmus!

 

Spotreba:
Pri požití 4-8 pohárov vody obohatenej s vodíkom účinne podporuje fungovanie nášho organizmu. Obsah vodíka vo vode vyrobenej s týmto prístrojom po vyrobení sa postupne znižuje a preto sa doporučuje vyrobenú vody obohatenú s H- v ten deň spotrebovať.

 

Keď konzumujeme vodíkom obohatenú vodu pravidelne, tak môžeme získať nasledovné skúsenosti:

 

- Znižovanie množstva voľných radikálov
- Zabraňovanie predčasnému starnutiu
- Znižovanie tvorby nasýtených mastných kyselín
- Znižovanie hladiny cholesterolu
- Zlepšovanie hydratácie
- Zlepšovanie lepšieho využitia nutričných hodnôt
- Zlepšenie stavu vonkajších a vnútorných vredov
- Napomáhanie liečenia metabolických porúch
- Napomáhanie detoxikácie celého organizmu
- Zlepšenie celkovej pohody
- Zlepšenie a spríjemnenie vône tela
- Napomáhanie odstráneniu tuku z tela
- Rýchlejšie hojenie rán na koži po úrazoch
- Zlepšenie funkcie pečene aj pri chorobách pečene
- Zlepšenie hladiny cukru a HbAIC v krvi u cukrovkárov

 

Choroby spojené so životným štýlom - choroby spôsobené oxidantmi

Voľné radikály kradnú elektróny z buniek. V základe proces starnutia je ničenie buniek a DNA s voľnými radikálmi. Voľné radikály 100 000 krát za sekundu zaútočia na naše bunky a chcú ukradnúť elektróny. Keď nemáme dostatok antioxidantov, ktoré ľahšie odovzdajú svoje elektróny (s tým chrániac naše bunky), potom voľné radikály ho odčerpajú priamo z našich buniek.
 

 

Čo je oxidant (voľný radikál)?

Oxidanty sú vedľajšie produkty ľudského metabolizmu, ktoré poškodzujú bielkoviny buniek. Sú to voľné kyslíkové radikály, ktoré v bunke nepriaznivým spôsobom ovplyvňujú cukry a tuky. Voľný radikál je elektricky nabitý atóm alebo jednoduchá molekula, ktorá obsahuje jeden alebo viac voľných (tzv. nespárených) elektrónov. V prítomnosti kyslíka sa na miesto nespáreného elektrónu okamžite naviaže molekula kyslíka a vzniká peroxylový radikál, ktorý sa snaží získať z inej zlúčeniny chýbajúci elektrón, čím vytvára iný voľný radikál. Táto reťazová reakcia je prerušená buď väzbou dvoch radikálov alebo reakciou s antioxidantom. Najznámejší vznik voľných radikálov prebieha v dýchacom reťazci, kde oxidáciou vzdušným kyslíkom vzniká energia a ako vedľajšie produkty voľné radikály.

Antioxidanty
sú látky schopné dezaktivovať nabitú časticu voľného radikálu a tak ju zlikvidovať skôr, než vyvolá ďalšiu reťazovú deštrukciu. Ideálne by bolo, keby boli antioxidanty a voľné radikály stále v rovnováhe. Avšak k tomuto ideálu sa náš organizmus približuje len asi na 90 - 96%. Narušenie tejto rovnováhy sa nazýva oxidačný stres. Likvidácia voľných radikálov trvá až 20 hodín. Zatiaľ napádajú tuky (lipidy) v bunkových membránach, narušujú bielkoviny a DNA. Tento degeneratívny proces sa nazýva peroxidácia tuku a je súčasťou mechanizmov takých chorôb ako arterioskleróza, rakovina, oslabenie imunitnej schopnosti, mnohé kardiovaskulárne, cerebrovaskulárne ochorenia, zvýšenie hladiny cholesterolu a ďalšie degeneratívne choroby ako napríklad Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba (demencia) a pod.. Vyššia hladina voľných radikálov tiež úzko súvisí s rýchlosťou procesov starnutia.
 

 


Trvalé zdravie a vitalita aj nad 60, 70, 80 rokov!

Dr. Hayashi  (vyštudoval Kobe University School of Medicine v roku 1968. Študoval na univerzite v Mníchove (1970-1971). Špecializuje sa v odbore kardiológie a angiologie. V roku 1985 začal skúmať zdravotné výhody vody) ukázal, že obsah vodíka vo vode (H2O) sa značne znížil za uplynulé storočia a dnes už neužívame jej mnohé účinky na zlepšenie zdravia. Pitie vody bohatej na vodík má dobrý vplyv na náš celkový zdravotný stav a vitalitu. Rozhodne spomaľuje proces starnutia a pomáha žiť dlhší život v lepšom zdravotnom stave. Prispieva k detoxikácii celého organizmu, v dôsledku toho sa cítime lepšie a budeme mať lepšiu vôňu. Dlhý, plnohodnotný život v zachovaní mladosti a zdravia preto je kľúčovo dôležité pitie vody bohatej na vodík!

Vodíková voda nám dáva extra energiu potrebnú k všeobecnému blahobytu. Voda, ktorá je bohatá na vodík, slúži ako silný antioxidant proti voľným radikálom pri prevencii ako aj pri liečbe. Voľné radikály sú príčinou nádorových chorôb, cukrovky, vysokého krvného tlaku a ďalších chorôb. Dnes už máme k dispozícii veľa dôkazov na to, akú úlohu zohrávajú voľné radikály v starnutí a na to naväzujúce choroby. Tieto výskumy potvrdzujú, že voda bohatá na vodík dokáže úspešne liečiť alebo predchádzať týmto chorobám. Voľné radikály sa zúčastnia procesu starnutia a procesu vytvorenia nádorových chorôb. Na úrovni buniek napádajú viaceré cieľové body, ako napríklad membránu buniek, proteiny a kyseliny nukleinové, čím spôsobujú štrukturálne škody aj v DNA bunky.

 

                                     Objem                               1 ~ 1,8 liter                                            

                                     rozpustený vodík             0,8 ~ 1,0 ± 0.2ppm

                                    ORP                                   -300 ~ -450 ± 50 mV

                                     pH                                      6,8 ~ 7,8 ± 0,2

                                     napájanie                          DC 24V-1A

                                     rozmer ŠxVxH                  32 x 31 x 16 cm